Het idee

Serious Ambtenaar III: we did it!!

Yes, we did it!! De derde editie van Serious Ambtenaar is een doorslaand succes!! We hebben met z’n allen het ongelooflijke bedrag van maar liefst €371.135,- opgehaald! We willen iedereen die hieraan heeft bijgedragen ontzettend bedanken voor zijn of haar inzet, fantastisch! Dit hebben we SAmen gedaan!

 

Een korte terugblik

Op 1 november 2013 is de officiële kickoff geweest van de derde editie van Serious Ambtenaar. Tussen 1 november en 23 december 2013 zijn we druk bezig geweest met onze campagne. Dit heeft er voor gezorgd dat er bijna 700 vrijwilligers zich hebben aangemeld, 73 opdrachten zijn gegeven en er een waanzinnig bedrag is opgehaald. Op 23 december 2013 hebben we de cheque van €354.335 (!!) bij Het Glazen Huis in Leeuwarden officieel overgedragen. Het uiteindelijke bedrag is uitgekomen op €370.135,-!

Maar, daarmee waren we er nog niet! De vrijwilligers zijn in januari en februari gematcht met de opdrachten en het grootste deel van de opdrachten is op 21 en 28 maart 2014 uitgevoerd. Een geweldig logistieke operatie en het is gelukt om bijna iedere vrijwilliger in te delen bij een opdracht van zijn of haar voorkeur.

Op 9 en 10 april hebben we op de Overheid & ICT Beurs de afsluiting van Serious Ambtenaar III op een feestelijke manier gevierd. Tijdens deze twee dagen werden door vrijwilligers en opdrachtgevers diverse workshops en presentaties gehouden. Ook was er de mogelijkheid  om in het Serious Café te genieten van een broodje en een drankje. Niet alleen vrijwilligers, opdrachtgevers en ambassadeurs ontmoetten elkaar, ook andere beursbezoekers deden het Serious Café aan en konden op deze manier kennisnemen van Serious Ambtenaar. Een geslaagde afsluiting van een fantastische periode!

 

Een ‘serious idee’

futur_logoHet concept Serious Ambtenaar is voortgekomen uit de groepsopdracht die door stichting FUTUR was meegegeven aan de finalisten van de Jonge Ambtenaar van het Jaar verkiezing 2012. Het doel van dit initiatief is, om jaarlijks zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Serious Request. Dit doen we door zowel ambtenaren als organisaties te stimuleren met ons mee te doen. Ambtenaren zetten twee dagen van hun vrije tijd in om een opdracht uit te voeren voor een organisatie. Organisaties doneren €5.000 per opdracht aan Serious Ambtenaar.

Serious Request

serious_request

Serious Request, een gezamenlijk initiatief van 3FM en het Rode Kruis, vraagt elk jaar aandacht voor een stille ramp. Dit jaar staat kindersterfte als gevolg van diarree centraal, het gevolg van gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten. Jaarlijks sterven 800.000 kinderen onnodig aan de gevolgen van diarree, dit zijn 2200 kinderen per dag!

Dit MOET stoppen, en samen met jullie maken wij ons hier sterk voor. De eerste twee edities waren al erg succesvol; er is in 2011 €50.000 en in 2012 €145.000 opgehaald! Hier kan het portfolio bekeken worden. Wij hebben ons ook dit jaar volop ingezet om met zoveel mogelijk mensen en opdrachten kindersterfte terug te dringen. Dit heeft geresulteerd in het geweldige bedrag van €370.135,- voor het Rode Kruis!