Kick off… we zijn begonnen!

We zijn begonnen! Kick off Serious Ambtenaar #9eSA in Alphen aan den Rijn

Op 30 september 2019 is met vier Serious Ambtenaar ambassadeurs, het Directie Team en de opgavemanagers het startschot gegeven. Wij gaan ons in zetten voor Slachtoffers van mensenhandel!
 
De deelnemers waren gewaarschuwd, geen koffie en thee maar een appel bij deze bijeenkomst. Na uitleg waar Serious Ambtenaar #9eSA voor staat is men met gezonde suikers van start gegaan. Het brein is gevoed en tijdens de scrum kwamen volop ideeën los voor maatschappelijke vraagstukken.
 

In Nederland alleen al 6.250 slachtoffers!

Slachtoffers van mensenhandel. Dit kan niet, dit moet minder. Liefst gereduceerd naar 0. In welke wereld leven we, anno 2019. Jonge kinderen worden onder valse voorwendselen naar Nederland gehaald voor een betere toekomst. En wat voor een toekomst.
 
Lees het verhaal van Angela op de website van het Rode Kruis (link naar het verhaal van Angela). Angela uit Latijns Amerika komt half naakt thuis, is aangerand. Haar ouder zijn boos op haar. ‘Je zal het er wel naar gemaakt hebben’ ‘We willen je niet meer zien’ ‘Je trouwt maar met die man’. Daar staat Angela verstoten door haar familie. Via een vriendin komt ze in contact met een vriendelijke man. Die stelt voor om mee te gaan naar Nederland. Daar zal ze het beter krijgen. Eenmaal in Nederland beland ze in……. de sexindustrie. Daar zit je dan in een vreemd land, ben je 16.
 

Adviesopdracht

Gemeente Alphen aan den Rijn zet zich in en geeft Serious Ambtenaar de ruimte om op woensdag 11 december 2019 met ongeveer 150 vrijwilligers te komen scrummen voor dit goede doel. In ruil voor de locatie en verzorging van de interne mens levert de gemeente 1 adviesopdracht in. Welk onderwerp deze opdracht krijgt is nog even spannend. Tijdens de Kick off waren zoveel ideeën dat de gemeente een poll uit gaat zetten. De medewerkers mogen bepalen. Wordt vervolgt.
 

Meedoen?

Wil jij ook een steentje bijdragen? Loop jij in je werk tegen maatschappelijke vraagstukken aan. Of wil jij je als vrijwilliger, procesbegeleider of visual verslaglegger aan de slag? Dat kan allemaal.
Ga aan de slag en omschrijf je adviesopdracht, lever hem in bij Serious Ambtenaar. Doneer 5000 euro aan het goede doel en krijg daar 8-10 vrijwilligers voor terug. Zij scrummen op 11 december en komen met een advies waar jij mee verder kan in jouw team in jouw organisatie.
 
Win-Win-Win voor jou, de organisatie en het goede doel van het Rode Kruis. Kom maar op! Mail info@seriousambtenaar.nl
 

Uniek

Serious Ambtenaar heeft maar plaats voor 10 adviesopdrachten. We hebben nu nog ruimte. Gemeente Oss heeft de eerste opdracht ingeleverd, gemeente Alphen aan den Rijn 1 voor de locatie en misschien nog wel 1 of meerdere opdrachten. Ideeën genoeg. Doe mee met dit unieke evenement. En zorg dat je erbij bent met je opdracht voordat alle plaatsen vergeven zijn!
 
Serious Ambtenaar daar kom je verder mee!