Serious Ambtenaar komt er weer aan

Nu vernieuwd, minder intensief en meer exclusief!

Beste mensen,

Bij het concept van Serious Ambtenaar worden creatieve oplossingen bedacht voor maatschappelijke of bedrijfskundige vraagstukken bij de overheid. Expertise en tijd worden vrijwillig ingezet om vraagstukken bij ándere organisaties aan te pakken.

Opdrachtgevers zetten voor een maatschappelijk vraagstuk/adviesopdracht uit. Dat kan zowel een intern als extern vraagstuk zijn. Acht tot tien vrijwilligers uit het hele land en uit diverse sectoren gaan met dit vraagstuk aan de slag, in eigen tijd, onder begeleiding van een (eveneens vrijwillige) procesbegeleider. Dat levert veel kennis, leereffecten, netwerk en kijkje in andermans keuken op voor de deelnemers. De opdrachtgever krijgt een relatief goedkope, vaak creatieve oplossing van het vraagstuk uit onverwachte hoek en uit nieuwe gezichtspunten. En dan levert Serious Ambtenaar ook nog eens veel geld op voor het goede doel. Dit jaar voor drie aspecten van hulpverlening, beschermingen tegen natuurgeweld, reanimeren in Nederland en noodhulp bij oorlog en conflicten.

We voeren dit jaar Serious Ambtenaar uit:

  • op 1 dag (woensdag 19 december)
  • op 1 locatie (Utrecht)
  • met maximaal 10 opdrachten
  • met plek voor ‘slechts’ 100 vrijwilligers.

De opdrachtgever bepaalt na afloop van de dag hoeveel het resultaat hem waard is (minimaal € 5.000). Die opbrengst bieden we aan aan 3FM Serious Request.

In voorgaande jaren zijn er mooie opdrachten ingediend en uitgewerkt en hebben vele ambtenaren hieraan bijgedragen. Schrijf je daarom zo snel mogelijk in voordat we vol zitten!

Ook als je een passend vraagstuk hebt wat je via Serious Ambtenaar een stap verder kunt brengen, meld het aan! Ben wel snel want we hebben maar plek voor 10 opdrachten!

Schrijf je in via de "doe mee!" knop.