Vraagstuk #7eSA Gemeente Heerhugowaard [1]

Vraagstuk #7eSA Gemeente Heerhugowaard [1]

6 december 2017

Op 1 maart 2017 zijn wij gestart met ons datalabHHW.

Door meer gebruik te maken van beschikbare data willen we de potentiële kansen voor de optimalisering van onze beleidsvorming, uitvoering en verantwoording benutten. We doen dat projectmatig, kleinschalig en met beperkte middelen voor interne vraagstukken, 2 dagen per week.

We hebben inmiddels een aantal mooie resultaten geboekt. Doen ervaring op en lopen tegen grenzen aan.

Heerhugowaard wil haar datalab verder laten groeien tot een graag geraadpleegd kenniscentrum voor het leveren van bruikbare informatie die helpt een stapje voor te zijn bij beleidsvorming en -uitvoering. Dan kan de gemeente voor en met onze inwoners, bedrijven en instellingen de juiste dingen doen en ontwikkelen om Heerhugowaard een fijne plek te laten blijven om te wonen en te werken.

Wat is er inhoudelijk en organisatorisch voor nodig om die informatiepositie en dat slimme en verhelderende gebruik van data voor elkaar te krijgen?

Daarnaast wil de gemeente vanuit het datalab data beschikbaar stellen voor inwoners, samenwerkingspartners, bedrijven en instellingen, zodat ook zij zich door slim gebruik van data kunnen ontwikkelen in onze stad.

Hoe kan dat georganiseerd worden?

Spreekt dit vraagstuk jou aan? En heb je zin om jouw kennis en kunde op dit vraagstuk los te laten, denk daarbij vooral ‘out of the box’, geen belemmeringen. Dan komen we met elkaar tot een goed advies om dit vraagstuk verder te brengen. Sluit dan tijdens de uitvoeringsdag aan bij dit vraagstuk van gemeente Heerhugowaard.