Opbrengst #6eSA

 

 

Slogan Serious Ambtenaar #6eSA vraagstukken “Geef lucht aan …..

 

1  Gemeente Almere ‘ Geeft lucht aan……’

Almere is aan het nadenken op welke wijze de organisatie -in co-creatie met partners- verder ontwikkeld kan worden. Hoe kunnen we een omslag maken naar nieuwe vormen van organiseren en samenwerken? Hoe kunnen we de nieuwe werkwijze structureel vormgeven? Wat is er nodig om dat goed en duurzaam te faciliteren of te organiseren?

dsb_8147

 

2  Gemeente Alphen aan den Rijn ‘ Geeft lucht aan……’

De omgevingswet vraag om andere werkwijzen, nieuwe rollen en aanboren van andere competenties van professionals. Aan Serious Ambtenaar worden aanbevelingen gevraagd hoe het veranderingsproces binnen Alphen aan den Rijn kan worden ingezet, qua bewustwording en bestuursfilosofie. En hoe kan de samenwerking tussen organisatie, college en raad daarbij concreet vorm worden gegeven?

dsb_8155

 

3  Gemeente Harderwijk ‘ Geeft lucht aan……’

Tijdens uitgaansavonden komen veel bezoekers met de fiets naar de stad; heel gezellig maar dit leidt ook tot problemen. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat bezoekers van de binnenstad gestimuleerd worden om hun fiets goed te parkeren zodat er geen overlast wordt veroorzaakt.

dsb_8167

 

4  A&O fonds Gemeenten ‘ Geeft lucht aan……’

……… aan vernieuwers bij gemeenten. Het A+O fonds Gemeenten staat voor professionele en uitdagende gemeentelijke werkgevers.  Wij willen vernieuwers binnen de gemeente lucht geven om hun ideeën voor een betere gemeentelijke organisatie te realiseren.

 

5  Gemeente Alphen aan den Rijn ‘ Geeft lucht aan……’

De juiste informatie over afval(scheiding) is soms lastig te vinden. Op dit moment is er een recycle manager (ap en site) maar die gaat verdwijnen. Aan Serious Ambtenaar wordt gevraagd een plan te ontwikkelen hoe een Sociale Recycle Manager kan worden ontwikkeld die gebruik maakt van social netwerken; hoe kunnen mensen dit platform gaan vinden en gebruiken?

dsb_8173

 

6  Samenwerkende gemeenten in de Hoeksche Waard ‘ Geeft lucht aan……’

Vijf gemeenten staan aan de vooravond van een belangrijke wijziging in de bestuurlijke organisatie (herindeling of samenwerking). Hoe kunnen we de medewerkers voorbereiden op de schaalsprong die het werkgebied en hun organisatie(s) te wachten staat?

dsb_8171

 

7  Gemeente De Ronde Venen ‘ Geeft lucht aan……’

“De Ronde Venen is een herindelingsgemeente. Binnen de gemeente zijn er op meerdere locaties buitendiensten gevestigd die al voor de herindeling in de diverse gemeenten aanwezig waren. Deze buitendiensten hebben vaak hun eigen werkwijze en eigen cultuur. Wat betekent dat voor de gemeenten en de inwoners, is het belangrijk die culturen bij elkaar te brengen? Zo ja, hoe kunnen we die culturen beter bij elkaar brengen?”

dsb_8177

 

8  Gemeente Oss ‘ Geeft lucht aan……’

De gemeente Oss ontwikkelt zich als netwerkorganisatie. Er wordt gezocht naar interventies die bij bedrijfsondersteunende teams kunnen worden ingezet om deze ontwikkeling te versterken en hoe deze teams meer zelfsturend kunnen worden.

 

9 Gemeente Apeldoorn ‘ Geeft lucht aan……’

Welke rol moet de gemeente Apeldoorn aannemen ten opzichte van burgers, bedrijven en organisaties om zo geslaagd mogelijke acties en activiteiten tot stand te brengen en SR2017 zo succesvol mogelijk te maken? 

Het Glazen Huis staat in 2017 in Apeldoorn. De gemeente Apeldoorn is nog zoekende naar de beste manier om haar rol als gastheer voor SR 2017 in te vullen. Daar waar sommige gastgemeenten opteerden voor een actieve promotie en werving van initiatieven, kozen veel andere gemeenten juist voor een (passievere) faciliterende rol.

 

Programma

fullsizerender-5

 

Serious City Almere

Naast deze mooie vraagstukken zal de gemeente Almere in februari 2017 onder de titel ‘Serious City Almere’ nog 4 vraagstukken uitwerken.  Bijzonder is dat daarbij ambtenaren van de gemeente in samenwerking met medewerkers van partnerorganisaties (co-creatie) aan de slag gaan met concrete uitwerking van vraagstukken.  Plaats van uitvoering is Almere.

Wil je (mogelijk) hieraan deelnemen neem dan contact op met eedens@almere.nl   Ook wanneer je meer informatie over het Serious City concept om dit eventueel binnen je eigen gemeente vorm te geven neem dan contact op met Eric Edens, programmamanager en ambassadeur Serious City.